23-03-08

Verslag van Nathalie

Zaterdag 22 maart 2008 De laatste weken is er van lopen nog niet veel in huis gekomen. Sinds het WK militairen sukkel ik met een bekken dat bij iets zwaardere inspanningen steeds kantelt. De spieren die aan het bekken aanhechten zijn overbelast en daardoor heb ik de laatste weken dus meer in het zwembad gezeten. Gelukkig bestaat er zoiets als aquajoggen, zodat ik op die manier toch de conditie kan onderhouden. Ook ga ik sindsdien intensief bij de kine/osteopaat langs om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.In die periode waren wel drie inspanningstesten gepland – waarvan ik er twee heb gedaan – en één test om de loopeconomie na te gaan. De twee inspanningstesten waren uitstekend. Een hele opluchting.
Dankzij Frank De Wit van het BOIC heb ik een test gedaan om de loophouding te analyseren. Reeds twee jaar merkt Kurt iets aan mijn loopstijl, maar hij kon niet precies zeggen wat er niet aan klopte. Dankzij deze test zijn we te weten gekomen wat er aan scheelt en blijkbaar vergt dit mankementje veel energie. Ook ben ik de dag erna bij Maarten (kine/osteopaat van de VAL) langsgeweest en na onderzoek van mijn bekken kwam hij eigenlijk tot dezelfde conclusie.
De oplossing is vanaf nu intensief oefeningen doen om de spieren rond het bekken te verstevigen. Ik ben deze mensen heel dankbaar voor hun hulp! Dankzij hen kan ik iets aan mijn loopstijl doen, waardoor er heel waarschijnlijk betere resultaten zullen volgen!
Hopelijk kan ik al een groot deel van mijn houding tegen de Spelen aanpassen, maar er zal waarschijnlijk heel veel tijd over gaan alvorens ik dit onbewust zal doen.
Waarschijnlijk zijn jullie ook benieuwd wanneer mijn volgende wedstrijd gepland is. Wel de eerstvolgende wedstrijd (als ik tegen dan terug de oude ben) zal de European Challenge 10.000m zijn te Istanbul (TUR) op 12 april, waar ik hopelijk op niveau kan presteren. En wie weet heb ik nog eens de eer om op het podium te staan. Ik kijk er in ieder geval al naar uit!Voilà, dit was het zo ongeveer.Groetjes,Nathalie

P.S.: ZALIG PASEN! Laat de paaseitjes smaken… J

PICT1570

07:08 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

WK tja, voor da WK was ik niet geselecteerd hoor.
Aan mijn loopstijl daar kan ik misschien ook wel wat aan veranderen. Wie zou me daar kunnen in begeleiden?
't Zou leuk zijn als jij eens met mij aan zo'n wegjoggingske zou willen meedoen, of houden we het bij een geheime training. 't Zal voor na de OS zijn zeker?

Gepost door: Geert | 23-03-08

Sterkte Hoi Nathalie,

Hopelijk vergaat de blessure snel en kan je weer snel terug aan het loopgevoel beginnen werken. Om de OS is het reeds lang te doen, dus ik duim ervoor dat je die droom alsnog met een glasnprestatie kan vervullen.
De paaseitjes hebben gesmaakt, als dessert na de grote kebab.. de laatste tijd geraak ik niet meer op competitiegewicht.. i wonder why..

Gepost door: Jelle | 28-03-08

al dat nieuws zeg de laatste tijd

Gepost door: rud | 09-04-08

Nieuws Het nieuws is op komst en als je jezelf verveelt, mag je mij komen volgen en dan kan je mss zelf verslag uitbrengen.

Groetjes,

Nathalie

Gepost door: Nathalie | 09-04-08

De commentaren zijn gesloten.