16-04-08

Verslag Nathalie

Woensdag 16 april 2008Afgelopen weekend heb ik dus een klein reisje gemaakt naar Istanbul met als reden de European Challenge 10.000m.
De wedstrijd werd op zaterdag gelopen. Tijdens de mannenwedstrijd (die voor de vrouwen werd gelopen) werd het al gauw duidelijk dat het vrij moeilijk zou zijn om snelle tijden te lopen. Er stond nl. heel wat wind. In overleg met Kurt, had ik besloten om er een eigen wedstrijd van te maken en gewoon af te gaan op het gevoel. De eerste 5km werden vrij soepel afgewerkt in een egaal tempo. Ik liep in een derde groepje. Dit groepje viel na 5km uiteen en vanaf dan was het hopen op voldoende krachten om de 10km heelhuids te overleven. Na 8km begon ik het heel lastig te krijgen, maar ik slaagde er toch in om mijn tempo ongeveer te behouden en om uiteindelijk als 10de over de streep te komen in een tijd van 33’10”.
Na mijn problemen de vorige maand en de mindere omstandigheden tijdens de wedstrijd zelf, ben ik toch tevreden met het behaalde resultaat. En het positieve was dat ik tijdens de wedstrijd zelf geen last heb gehad van het bekken. Ook tijdens het loslopen na de wedstrijd had ik geen hinder van de blessure. De dag erna was er – zoals verwacht – wel last thv. het bekken. Ook protesteerden de kuiten hevig. Deze dag werd er dan ook geen enkele training afgewerkt. De volgende dagen stonden volledig in het teken van recuperatie.Ondertussen ben ik ook bij Prof. Peers langsgeweest om de aard van de blessure te onderzoeken. Gisteren werden er RX foto’s en een echografie uitgevoerd, waarop geen stressfractuur kan opgemerkt worden. Een pak van mijn hart! Wel was er weefselverandering te zien thv. de aanhechting van de adductoren. Na deze diagnose kreeg ik ook te horen dat ik geleidelijk aan terug de looptrainingen mag hervatten. Maar de komende twee weken wordt er in eerste instantie de nadruk gelegd op de stabiliteitsoefeningen, want door gebrek aan stabiliteit in het bekken is deze blessure uiteindelijk ontstaan. Maw. er is nog veel werk aan de winkel!Om dit artikeltje te beëindigen wil ik mijn zusje een heel gelukkige verjaardag wensen! Zij mocht vorige zondag 24 kaarsjes uitblazen.Nathalie

19:03 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met de tiende plaats en veel sterkte met de slepende blessure aan het bekken.

Gepost door: Bart | 16-04-08

bedankt hey,
bedankt hoor, het was zondag dan ook gezellig om nog is samen aan tafel te kunnen zitten met het gezin :-) Zo'n dagen komen maar zelden meer voor, maar daar geniet ik dan wel dubbel en dik van.
Tot binnenkort,
je zusje
xxx

Gepost door: Magaly | 17-04-08

De commentaren zijn gesloten.