21-05-08

verslag Nathalie over Wenen

Dinsdag 20 mei 2008Na de Gentse wegwedstrijd – welke ik met heel veel plezier heb gelopen dankzij de enthousiaste aanmoedigingen en het mooie weer – heb ik de afgelopen week al mijn trainingen pijnvrij kunnen afwerken. Eindelijk kunnen we terug beginnen denken aan opbouwen! Een hele opluchting…De volgende wedstrijd op mijn programma was de “Frauenlauf” over 5 km in het Oostenrijkse “Wien” (Wenen) op zondag 18 mei. Een enorm leuke wedstrijd met maar liefst meer dan 16.000 vrouwen aan de start!! Ambiance verzekerd!!Om 9u45 ging onze wedstrijd van start. Sabrina Mockenhaupt, alias “Mocki”, ging er als een speer vandoor aangezien zij naast de overwinning ook haar zinnen gezet had op het wedstrijdrecord. De eerste 500m liet ik ze dan ook maar begaan en probeerde ik om gewoon mijn eigen tempo te zoeken. Geleidelijk aan konden we (Victoria Mitchell en ik) aansluiting vinden, zodat we na 1 km alledrie doorkwamen in een vrij snelle 3’03”. Deze eerste aanvangskilometer was echter iets te snel voor de Australische en een klein beetje verder moest zij ons laten gaan. Ikzelf kon Mocki nog ongeveer volgen tot kilometer drie, maar toen begon ook ik te kraken. Uiteindelijk werd ik mooi tweede in een tijd van 16’08”, 11 seconden na winnares Sabrina Mockenhaupt! Na wekenlang sukkelen is dit een echte opsteker! Ik heb blijkbaar nog steeds een vrij goede basis en vanaf nu kunnen we dus beginnen met de specifieke looptrainingen rustig aan op te bouwen.Veel genieten van het mooie Wenen was er echter niet bij deze keer. ’s Avonds keerden we reeds huiswaarts aangezien er de dag erna terug aan werken moest gedacht worden! Vooral in het geval van Kurt dan.
Deze week zal ik eindelijk ook wat kwaliteit beginnen trainen, wat zeker belangrijk is voor mijn komende wedstrijd, nl. de 10.000m te Utrecht. Hopelijk kan ik ook daar een mooi resultaat behalen… Ik kijk er in ieder geval al naar uit!
Om dit verslagje af te ronden, geef ik ook nog eens een overzicht van de volgende weken:Vrijdag 30 mei 2008: 10.000m te Utrecht (Nederland);Woensdag 11 juni – zondag 29 juni 2008: stage Sankt-Moritz (Zwitserland);Woensdag 2 juli 2008: BK AC 10.000m te Jambes.Groetjes,NathalieP.S.: Langs deze weg wil ik iedereen die in Gent aanwezig was bedanken voor hun aanmoedigingen! Ik heb echt genoten van de wedstrijd en daar hebben jullie ook zeker een aandeel in! Merci!! Iedereen die zelf deelgenomen heeft, wens ik dan ook proficiat met hun prestatie!

05:18 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Go.... ... dikke proficiat met je prestatie !! Een tijd waar ik alleen maar van kan dromen .
Greetzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 25-05-08

De commentaren zijn gesloten.