29-05-08

EK veldlopen in Brussel ?

De Europese Atletiekbond (EAA) vraagt aan de Koninklijke Belgische Atletiekbond (KBAB) om op zoek te gaan naar een alternatieve locatie voor het EK Veldlopen van 14 december 2008. Initieel werd dit EK Veldlopen toegekend aan Sportpark De Schorre in Oostende.
De Stad Oostende genoot de voorkeur van de EAA, temeer omdat Oostende in 2001 voor een nooit geziene stunt zorgde door - als redder in nood - het WK Veldlopen te organiseren met amper drie weken voorbereiding. Het WK Oostende werd een groot succes, met o.a. de wereldtitel voor Mohammed Mourhit.

Door de natte winter en de ongunstige weersomstandigheden tijdens het voorjaar hebben de geplande renovatiewerken aan het veldloopparcours in het Sportpark De Schorre vertraging opgelopen. Nochtans heeft Stad Oostende kosten noch moeite gespaard om het terrein tip top in orde te krijgen. Jammergenoeg was de EAA niet te overtuigen om het EK Veldlopen toch in Oostende te organiseren.

De EAA wenst geen risico's te nemen en vraagt aan de KBAB een nieuwe locatie voor te stellen. Omdat de gestelde deadline vanwege de EAA bijzonder scherp is (vrijdag 30 mei) zal de KBAB de kandidatuur van het Park Van Laken in Brussel voorstellen. Dit heeft als voordeel dat de internationale atletiekwereld reeds voldoende ervaring heeft met dit parcours; dit dankzij de jaarlijkse organisatie van de IAAF Permit CrossCup van Brussel en dankzij de organisatie van het WK Veldlopen in 2004.

Het EK Veldlopen is een organisatie van de KBAB in samenwerking met de vzw CrossCup en Golazo sports.

17:18 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.