17-07-08

Nieuws over Nathalie

Het is weeral een tijd geleden dat we iets over ons laten horen hebben. Zoals jullie reeds van  Nathalie venomen hebben is ze  vervroegd moeten terugkeren is uit St. Moritz met een achillespeesblessure en wil ik de huidige stand van zaken eens vermelden.

Na nog eens 2 weken rust kon Nathalie sedert 2 ½ weken de trainingen opnieuw aanvatten zonder enige hinder van de bursa. Momenteel gaat het met haar goed, zowel mentaal als fysiek.  Haar algemene conditie werd tijdens de periode van haar blessure op alternatieve wijze onderhouden. Ze zal waarschijnlijk geen artikel meer op de website plaatsen aangezien ze het heel druk heeft met de voorbereidingen naar de OS toe. Ze doet een aantal trainingen in de warmtekamer om te acclimatiseren waardoor de dagen voorbij vliegen en ze niet veel anders meer kan doen. Haar agenda zit dan ook vol want na trainen is rusten ook een heel belangrijke factor.

Uit de recentste testen blijkt dat haar algemene conditie uitstekend is, enkel het loopgevoel is een beetje zoek en dat was in de eerste trainingsweek te merken. Deze week was het gevoel goed tot uitstekend want maandag heeft ze een goede training afgewerkt. De conditie is in stijgende lijn waardoor het gemoed van Nathalie met de dag beter wordt.

Aanstaande zondag ga ik beslissen welke wedstrijden Nathalie nog zal lopen. Op woensdag 23 juli staat er in Brasschaat een 3000m op het programma. Deelname aan deze wedstrijd zal  afhangen hoe haar training op zondag verloopt.

Op  zaterdag  26 juli zal Nathalie een 5000m te Oordegem lopen als test, dit om wedstrijdritme op te doen. Ikzelf ga proberen het tempo  te bepalen tot 2000m, daarna zou Berten De Vleeshauwer mijn werk overnemen en Nathalie naar een tijd loodsen onder 16’. De dag nadien zal Nathalie aantreden in de 5km te Oostende (Partena Criterium) met hetzelfde  doel,  onder 16’ te lopen zodat ze een 10000m simuleert over 2 dagen.

Dat zal een laaste test zijn want Nathalie vertrekt op 3 augustus richting China. In de week ervoor zal ze ook haar laatste trainingssessies in de warmtekamer afwerken om voldoende voorbereid te zijn op Beijing omstandigheden.  

mr_20080530_214255

15:18 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Super site Super site!
ça serrait cool si tu pouvais visiter notre site: http://runforyourlife.skynetblogs.be/
merci ;-)

Gepost door: Charles Van Hees | 21-07-08

De commentaren zijn gesloten.