28-07-08

Verslag weekend Nathalie

Maandag 28 juli 2008

Beste bloggers,

De voorbije week heeft Nathalie 3 wedstrijden gelopen om wedstrijdritme om te doen want dit is nodig als je wil presteren op de OS.

Woensdag liep ze een goede 3000m in Brasschaat. Het gevoel en het wedstrijdverloop was uitstekend. Voor haar eerste wedstrijd sinds maanden op de piste durfde Nathalie niet voluit te gaan en volgde in de 2de groep een strak tempo. De eindtijd mocht dan ook gezien worden, 9’20 (2 seconden boven haar persoonlijk record).

Dit weekend was het de bedoeling om 2 maal een 5000m te lopen en zo een 10000m te simuleren. Zaterdag in Oordegem zag is reeds tijdens de opwarming dat de benen niet echt fris waren. Ikzelf en Berten De Vleeshauwer zouden het tempo lopen naar een eindtijd van 15’45 maar doordat ik haar versnellingen voor de wedstrijd zag besloot ik 2” per ronde trager te lopen. De wedstrijd op zich verliep prima, de aangepaste tijden werden behaald en Nathalie moest zich over het tempo weinig zorgen maken. Uiteindelijk liep ze in een voor haar erg lastige wedstrijd net onder de 16’ zodat ze met gemengde gevoelens naar huis ging. Enerzijds wist ze dat er niet echt afgebouwd werd naar deze wedstrijd maar anderzijds hoopte ze hetzelfde gevoel te hebben als in Brasschaat.

Een dag nadien deed Nathalie mee aan de ING run te Oostende waarin ze haar leidersplaats in het Partena Criterium verdedigde. Ook in Oostende was het de bedoeling om onder de 16’ te eindigen want op de OS moet ze zeker sneller kunnen zijn dan 32’ op de 10000m. De benen voelden vrij goed aan tijdens de opwarming zodat ze het wel zag zitten om er stevig tegenaan te gaan. Net zal zaterdag probeerde ikzelf zolang mogelijk een hoog tempo op te leggen. Na een kleine 2km moest ik dan ook Nathalie laten gaan. In tegenstelling tot zaterdag zag ik Nathalie zeer vlot lopen en dat werd ook duidelijk aan de uitslag. Ze liep 15’51 en bleef 25” voor op Elke Vanhoeymissen die in Brasschaat 2” sneller was op de 3000m.

Uit deze week kan ik besluiten dat de conditie in stijgende lijn in en we op koers zitten op de OS een prachtige prestatie neer te zetten.

Groetjes,

Nathalie

08:02 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ideale temperaturen daar in Oostende. Kwestie om al een beetje te aklimatiseren voor Peking.

Gepost door: betty spencer | 28-07-08

Top Hey Nathalie,

Proficiat met de zege in Oostende!
En als jij met een "goed gevoel" naar Peking afreist dan zijn wij er van overtuigt dat er een mooie uitslag zal volgen.
Succes meid.....op naar de top!
Groetjes, (ook aan Kurt)

J & Co

Gepost door: Jörgen & Co | 28-07-08

prijzengeld ing dames nathalie;
eerst en vooral een dikke proficiat met je prestatie van gisteren.
zelf ken ik kurt beter van vroeger,
op dit moment ben ik de nieuwe trainer van els verthé,
door nog wat groen te zijn in het ing circuit,
kun je mij het eindprijzengeld doormailen+wat zou els haar verdienste zijn met haar vijfde stek.
dank bij voorbaat+nog veel succes dit seizoen.
vincent baert
kia motors kortrijk

Gepost door: vincent baert | 28-07-08

De commentaren zijn gesloten.