03-08-08

Bericht Nathalie

Donderdag 31 juli 2008

 

Hey !

 

Vlak voor mijn vertrek naar het Verre Oosten wou ik jullie nog even laten weten hoe het nu met mij gaat.

Zoals ik twee weken geleden vermeldde, liep ik vorige week drie wedstrijden om zo nog wat wedstrijdritme op te doen. De eerste wedstrijd was een 3000m te Brasschaat. Bedoeling was om hier een eerste keer wat wedstrijdritme op te doen en in dat opzicht liep ik eerder een voorzichtige wedstrijd om zo met een redelijk goede tijd mij mentaal klaar te maken voor het belangrijkere werk. Zo bleef ik bijna de volledige wedstrijd volgen in het spoor van Elke Van Hoeymissen, die dit seizoen al regelmatig goede tijden liet noteren. De laatste 800m was lastig, maar ik slaagde er toch in te eindigen in een mooie 9’20”. Vooral de manier waarop was bemoedigend.

In het weekend stond er dan een 5000m gemengd te Oordegem op het programma en een dag later een 5km stratenloop te Oostende.

Voor de gemengde 5000m had ik gezorgd voor 2 tempomakers om me het zo wat gemakkelijker te maken een redelijke tijd neer te zetten. De eerste haas van dienst was natuurlijk Kurt himself en de tweede Berten De Vleesschauwer. Deze 2 mannen deden hun werk supergoed, maar de atlete in kwestie kon het vooropgestelde tempo niet volgen wegens een mindere dag. Blijkbaar waren de beentjes nog niet zo goed hersteld van de wedstrijd te Brasschaat. Ik heb de wedstrijd zo goed mogelijk uitgelopen en behaalde een tijd van 15’58”. Niet echt slecht, maar toch hadden we ietsje sneller gehoopt.
De dag erna stond ik dan opnieuw aan de start van een 5km, deze keer een stratenloop. Kurt was ook terug van de partij om in de eerste 2km terug het tempo op te leggen. Deze keer merkte ik reeds vanaf de start dat de beentje mijn niet in de steek zouden laten. Al na anderhalve km liet Kurt mij alleen verder lopen en vroegen we aan Patrick Van Peteghem om mij nog iets verder mee te nemen. Uiteindelijk won ik de wedstrijd in een goede 15’51” met 26” voorsprong op Elke Van Hoeymissen. Zeker na de wedstrijd te Oordegem had ik nooit gedacht dat het zondag zo goed zo gaan.

Met deze wedstrijden in de benen kan ik eigenlijk tevreden terugkijken op vorige week. Hieruit blijkt dat ik naar de goede conditie aan het toegroeien ben.

 

08:19 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hey Nathalie. Ik wens je veel succes in het Midden Oosten.

Gepost door: martin | 03-08-08

sucses en bedankt K wil je vooral veel sucses wensen met de 10000 meter.;en je bedanken voor de schitterende tips dat je me gegeven hebt voor ik de 20 km van brussel gelopen heb en heb door jou tips een tijd van 1u31min en 9 sec neergezet..en dit voor men eerste deelname ..bedankt want zonder jouw tips had ik waarschijnlijk nie genieg gereduseerd en het nie zo goe gedaan...bedankt...Guy

Gepost door: Guy | 05-08-08

De commentaren zijn gesloten.