16-08-08

200 supporters voor Nathalie in Destelbergen (Het Nieuwsblad artikel)

Supporters in vuur en vlam voor Nathalie De Vos

Ruim 200 supporters waren gisterenamiddag present in tuincentrum Horta Viva Verde voor de Olympische finale van de 10km van Nathalie De Vos. Nathalie werd 24ste, maar dat kon de sfeer in het tropische tuincentrum niet drukken.

Dsc01392

Steven Roels, Brigitta Sachem (moeder van Nathalie), Koen Vuylsteke, Hilde Beaurain (beiden van tuincentrum Horta Viva Verde), Eric De Beck, Marleen Haegeman en Gino Vanden Bossche (beiden van eetcafé Casa del Locos) (vlnr op de foto bovenaan) vonden dat de 1e Olympische deelname van Nathalie De Vos niet onopgemerkt voorbij mocht gaan in Destelbergen. Zij sloegen de handen in elkaar en plaatsten gisteren een groot scherm in het tuincentrum.

Inderdaad, een tuincentrum. Ik weet niet of het er speciaal voor uitgekozen was, maar de klimatologische omstandigheden waren schitterend nagebootst. Het was alsof je in Peking zelf was, zo heet werd het er gisterennamiddag en met de vochtigheidgraad zal het op het einde ook wel goed gezeten hebben. Maar goed, we dwalen af, over naar het evenement.

Dsc01382Op de tonen van 'Conquest of Paradise' liep Erick De Beck, voormalig wereldkampioen veldlopen, op de rode loper met een fakkel het tuincentrum in. Daar stak hij symbolisch de Olympische vlam aan. Ondertussen werd het publiek klaargestoomd voor de wedstrijd en konden ze zich de Olympische ringen laten opschminken.

Moeder Brigitte Sachem was duidelijk zenuwachtig, want zij wreef onafgebroken haar handen in elkaar. 'Ik ben inderdaad wel een beetje nerveus, maar ik ben al heel blij en fier dat Nathalie naar de Olympische spelen mag. Als ze een plaats bij de top 16 haalt, ben ik tevreden, want dan mag ze rechtstreeks naar het WK in Berlijn. Ik besef wel dat het moeilijk zal worden, want de tijden tussen nummer 16 en 30 liggen dicht bij elkaar.'

Dsc01388Ook zus Magaly (24) en Timothy De Vos (22, foto links) hebben last van de zenuwen, maar hopen beiden op een goede afloop. Magaly heeft ook nog gelopen, maar moest afhaken door blessures. 'Als ik zie dat Nathalie haar best doet, ben ik tevreden.'

Timothy gaat soms trainen met Nathalie en denkt dat het een moeilijke wedstrijd wordt. 'Nathalie heeft een pechjaar achter de rug met veel blessures, ik hoop dat ze tijdig de juiste conditie te pakken heeft.'

Zodra de wedstrijd aanvangt en blijkt dat Nathalie de kopgroep al vrij snel moet laten gaan, blijft het publiek toch geboeid kijken. Ze komt weliswaar niet veel in beeld, toch wil men zien waar ze eindigt. En wanneer de Sporza-commentator meldt dat ze in Destelbergen voor een groot scherm de wedstrijd meevolgen, wordt spontaan een applaus gegeven.

Ook nadat al lang bekend is wie Olympisch kampioene is, blijft het publiek de wedstrijd volgen. Wanneer Nathalie dan eindelijk over de streep rent, krijgt ze nog een warm applaus. Al kan ze het daar in Peking wel niet horen, ze mag toch lezen op deze blog dat ze een schare trouwe supporters achter zich heeft staan.

Dsc01390'Volgende keer beter', zegt haar voormalige buurjongen Steven Roels die al uitkijkt naar het WK in Berlijn. En hij komt er nu goedkoop vanaf, want hij ging een vat geven als Nathalie bij de eerste 10 eindigde. 'Al had ik liever wel getrakteerd!', roept hij nog luid.

Eric De Beck (foto rechts), die oa de sponsoringcontracten van Nathalie regelt, geeft toe dat hij een beter resultaat had verwacht, 'maar het was van in het begin een snelle wedstrijd en dat heeft Nathalie genekt. In Osaka (waar ze de 11e plaats behaalde op het WK, AB) lag het tempo de eerste ronden veel lager. Dat ontbreekt Nathalie een beetje, die basissnelheid. Ze kan misschien beter overschakelen naar de marathon.'

En wat lezen we gisteravond laat in interviews met Nathalie op de krantenwebsites? Inderdaad, dat Nathalie overweegt over te schakelen naar de marathon. Ken je pappenheimers noemt men dat.

Vandaag een uitgebreid verslag in Het Nieuwsblad/editie Oost. Wie het liever kort houdt, kan in De Gentenaar terecht.

Dsc01386

04:50 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

jammer maar zonder al dat blessureleed was het zeker veel beter geweest.
Toch wel indrukwekkend hoe die Ethiopische meisje ervan doorgaan ook. 10 Km in minder dan 30', velen onder ons kunnen dat zelfs niet met hun fiets.
Nathalie, je hebt je best gedaan. Je supporters die blijven je eeuwig trouw.

Gepost door: Geert | 16-08-08

toch een dikke proficiat. alleen het al het feit te mogen deelnemen is al een hele prestatie.
gr. natalie tijtgat

Gepost door: eddy en natalie | 16-08-08

amai een dikke proficiat nathalie !!!
wij hebben je luid zitten aanmoedigen van uit Merelbeke !!!
je mag fier zijn op je prestatie niet iedereen kan zeggen dat ze naar de Olympische Spelen zijn geweest !!!!

Gepost door: peggy | 16-08-08

proficiat ook een dikke proficiat van mij...je supporters laten je niet in de steek!!!!!

Gepost door: Jan Belaen | 19-08-08

Gefeliciteerd Van harte gefeliciteerd van uw (verre) familieleden uit Zwalm en omstreken. Spijtig genoeg hebben we het te laat geweten dat je meedeed aan de OS. Ikzelf ben fier een Olympiër in de familie te hebben. Nogmaals proficiat.

Gepost door: Johan Sachem | 19-08-08

toch niet slecht Nathalie,
Naar mijn bescheiden mening siert het je dat je teleurgesteld bent omdat je jezelf niet kon overtreffen. Het heeft echter een voorbereiding geweest met veel hindernissen. En eerlijk gezegd, in die omstandigheden daar loop ik meer dan 1'10" boven mijn PR (dat trouwens enkele minuten trager is dan het jouwe). Ik vind het dus zeker geen slechte prestatie. Met minder pech had het inderdaad heel anders kunnen zijn nog..
Sterkte alvast bij het verwerken, en nu zijn er alweer nieuwe doelen!

Gepost door: Jelle | 20-08-08

Pins Nathalie,

ik ben een collega van Corinne Debaets. Wij werken samen in de keuken.

Proficiat met je prestatie tijdens de OS 10000!

Ik ben een verzamelaar van pins die uitgegeven worden tijdens de OS. Zou het mogelijk zijn om voor mij enkele pins mee te brengen aub. Ik wil daar gerust voor betalen hoor.

Bedankt op voorhand en tot ziens in de Mess van Tervuren

Albert

Gepost door: Tibor Albert | 22-08-08

Knap Nathalie, proficiat met je prestatie in Beijing ! Klasse !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 23-08-08

De commentaren zijn gesloten.