09-09-08

Verslag Kurt over Nathalie

Nathalie en ikzelf beginnen eindelijk opnieuw ons routine terug te vinden. Na 3 weken China was het eventjes wennen. De jetlag is verwerkt en de dagdagelijkse taken verlopen naar wens.

Normaal zou Nathalie dit weekend deelgenomen hebben in Rieti. Daar stond een 5000m op het programma maar aangezien ze nog niet volledig uitgerust was hadden we in 2de stelling geopteerd om de 10km te Tilburg te lopen. Momenteel sukkelt Nathalie een beetje met haar enkels waardoor de looptrainingen op een laag pitje staan en er geen sprake was van Tilburg want we willen het WK halve marathon niet in gedrang brengen. De uithoudingstrainingen (basis) voor de halve marathon zal ze in het water doen en de intensieve trainingen zullen al lopend gebeuren.

Dit weekend staan er geen wedstrijden gepland. Indien Nathalie opnieuw voluit kan trainen zal ze volgende week vrijdag een uurloop doen, dit als test voor het WK halve marathon. Een uurloop is minder belastend zodat ze zeker goed kan recupereren en haar trainingen zonder enig probleem kan hervatten.

Na het WK zal Nathalie een rustperiode inlassen van 2 à 3 maand om het lichaam tot rust te laten komen. Daarna worden de trainingen hervat met als hoofddoel de marathon in Berlijn te lopen, dit met het oog op een kwalificatie voor het EK marathon in 2010.

Nathalie kan dit jaar terugblikken op een minder geslaagd seizoen met veel blessures. Hopelijk is 2009 beter en kan ze zich opnieuw focussen om een aantal topprestaties neer te zetten zoals de voorbije 2 jaar.

CSC_5951_(Large)

14:26 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.