23-03-09

Bericht van Nathalie

Goeiemorgen beste bloggers

 

Lange tijd is het stil geweest rond mij, maar dit heeft zo zijn redenen. Waarschijnlijk zijn er velen onder jullie die reeds iets opgevangen hebben van de veranderingen die er aan het gebeuren zijn. Daarom ook een update van de laatste gebeurtenissen.

 

De eerste aanpassing is geen gemakkelijke beslissing geweest, maar voor het verdere verloop van mijn hopelijk nog lange carrière zal dit – denk ik – wel een goede beslissing zijn. Vanaf begin maart huur ik namelijk een kot in Leuven (sportkot), waar ik drie tot vijf dagen in de week mijn trainingen afwerk. We worden ginds gevolgd door een trainer en hebben medische begeleiding. Ook is het voor mij veel leuker om mijn trainingen (meestal in groep) te kunnen afwerken in de Leuvense bossen. Kortom alles wat een atleet nodig heeft om te presteren, allez dat wil ik toch bewijzen de komende maanden en jaren. Ik wil dan ook de mensen die dit initiatief begonnen zijn en al de mensen die hieraan samenwerken bedanken. Volgens mij doen we hiermee een grote stap voorwaarts voor wat betreft het langeafstandslopen.

 

De tweede grote verandering is een trainerswissel. Voorlopig heb ik nog geen andere trainer, maar we zijn er mee bezig en zelf hoop ik natuurlijk dat dit probleem zo snel mogelijk van de baan is. Maar eenvoudig zal het in ieder geval niet zijn. Ik wil dan ook langs deze weg Kurt nog eens bedanken voor alle inspanningen die hij al die jaren heeft gedaan.

 

Momenteel verloopt de heropbouw een beetje met vallen en opstaan. We hebben gekozen voor een rustige opbouw met aandacht voor de problemen die zich hierbij eventueel voordoen (gezien de stressfractuur en natuurlijk om in de toekomst de grote problemen te vermijden).

Vanaf begin februari tot begin maart verliep die revalidatie vrij goed. Tegen maart kwam ik reeds aan vier looptrainingen per week. Echter, de tweede week van maart begon ik lichte last te krijgen aan de linkerenkel. Blijkbaar had ik door de combinatie looptrainingen/stabiliteit een lichte ontsteking opgelopen van een pees thv. die enkel. Gelukkig kon er tijdig ingegrepen worden en kan ik nu reeds zeggen dat dit terug onder controle is. Wel zal ik deze week de loopschoenen nog langs de kant laten staan en dus verder doen met de alternatieve trainingen.

Hopelijk kunnen we vanaf volgende week de opbouw verder zetten en blijven de probleempjes dan uit. Laten we duimen… In ieder geval, mocht er zich toch iets voordoen, ben ik in ieder geval in goede handen!!

 

Verder wens ik iedereen een goede start van het zomerseizoen toe en laten we er een lap op geven hè!

 

Tot gauw!

 

Nathalie

image

07:55 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Kop op... Je komt terug en hoe, ik ben er zeker van.
Heel veel beterschap en proficiat met jouw "nieuw leven".

sportieve groeten,
Stropke Jan (uw mede mafia wars-genoot)

Gepost door: Jan Schockaert | 23-03-09

elke atleet heeft wel eens tegenslag
hopelijk heb jij je deel gehad nu en kan je verder aan je loopcarriere bouwen
dirk

Gepost door: van kerkhoven dirk | 03-04-09

De commentaren zijn gesloten.