06-04-09

Wissel van trainingslocatie en trainer voor Nathalie de Vos

Wissel van trainingslocatie en trainer voor Nathalie de Vos

dyn004_original_534_800_pjpeg_2522646_4b6e0845a2814deb4e20b4159e860a1d.jpg

Nathalie de Vos kampte sinds afgelopen najaar met een stressfractuur in haar voet. Vanaf begin februari tot begin maart verliep die revalidatie, volgens haar eigen zeggen, vrij goed. En begin maart kon zij reeds vier looptrainingen aan per week. Maar in de tweede week van maart begon de atlete lichte last te krijgen aan de linkerenkel. Hetgeen nu een lichte peesontsteking blijkt te zijn. Op haar site schrijft ze erover. Ook schrijft de Belgische De Vos over enkele veranderingen op trainingsgebied.

‘Vanaf begin maart huur ik namelijk een kot in Leuven (sportkot), waar ik drie tot vijf dagen in de week mijn trainingen afwerk. We worden ginds gevolgd door een trainer en hebben medische begeleiding. Ook is het voor mij veel leuker om mijn trainingen (meestal in groep) te kunnen afwerken in de Leuvense bossen.’

‘ De tweede grote verandering is een trainerswissel. Voorlopig heb ik nog geen andere trainer, maar we zijn er mee bezig en zelf hoop ik natuurlijk dat dit probleem zo snel mogelijk van de baan is. Maar eenvoudig zal het in ieder geval niet zijn. Ik wil dan ook langs deze weg Kurt nog eens bedanken voor alle inspanningen die hij al die jaren heeft gedaan.’

Lees het volledige verhaal op haar website

Lange tijd is het stil geweest rond mij, maar dit heeft zo zijn redenen. Waarschijnlijk zijn er velen onder jullie die reeds iets opgevangen hebben van de veranderingen die er aan het gebeuren zijn. Daarom ook een update van de laatste gebeurtenissen.

Olympics+Day+7+Athletics+F1T08MlBdy2l

13:28 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Voorstel + kandidaat Beste Nathalie,

Ik wil je helpen meer uit je carrière te halen.
Dat ken ik met mijn spierkennis en trainingservaringen.

Hoe ga ik te werk?

Eerst wil ik je een voorstel doen ivm je stressfractuur. Een beweging kan enkel tot stand komen doordat je spieren afwisselen samentrekken en ontspannen en dit in de juiste kettingspiervolgorde. Gebeurt dat niet dan kunnen enkele spieren zich vastzetten (vorming van triggerpoints). Hierdoor worden zenuwen en bloedvaten afgesneden en verhard een spier waardoor pijn kan optreden bij palpatie (is ook het contact van de voet met de grond) van de spier of in rusttoestand.

Via triggerpointmassage kan ik je kwetsuur helpen herstellen en zoeken naar wat je die fractuur heeft doen oplopen (slaaphouding, voeding, overbelasting van zelfde beweging).

Ik wil me ook kandidaat stellen als trainer vermits ik voldoende ervaring heb om te fungeren als trainer van iemand die ook zo gedreven bezig is met het lichaam als ik.

Wil je contact opnemen met mij, dan kan je dat via mail of gsm.

Met sportieve groeten,

Kevin Vanbrabant
ZINTUIGENCENTRUM
Spiercoach - zintuigencentrumcoach
0478/597986

Gepost door: Kevin Vanbrabant | 09-04-09

veel beterschap met de peesontsteking. Hopelijk kan je binnenkort weer de ene na de andere wedstrijd als eerste over de streep komen. We zullen je dus waarschijnlijk HELAAS niet aan het werk zien in Antwerpen.

Gepost door: Steve | 13-04-09

Hoop dat alles spoedig hersteld !! Het duurt nog even voor het WK Atletiek maar zou toch mooi zijn om na de Olympische Spelen dit jaar ook weer op een groot tournooi te kunnen staan. Succes !!

Gepost door: Bjorn Paree | 23-04-09

De commentaren zijn gesloten.