12-05-09

Nieuws over Nathalie

Artikel 1

 

 

Beste Bloggers,

 

Na het artikel dat verschenen is op de site en in de kranten krijgen Nathalie en ikzelf van veel mensen de reactie: “Is het waar dat Nathalie een nieuwe trainer heeft?”. Voorlopig heeft ze nog geen andere trainer en doe ik mijn job als trainer verder.

De voorbije maanden sukkelde ik met gezondheidsproblemen en lag ik in de knoop met mezelf, waardoor ik het heel moeilijk had om me te concentreren op Nathalie haar trainingsschema’s.  Op aanraden van Piet Desmet (topsportcoördinator lange afstand) heb ik een goed gesprek gehad met Nathalie en mijn moeder. Door hen heb ik ingezien dat ik op een verkeerde manier bezig was.
Momenteel gaat het al veel beter met mij en voel ik dat mijn energie terug met de weken toeneemt.

Nathalie had het in die periode ook moeilijk (mentaal) aangezien de blessures bleven aanslepen waardoor er veel wrijvingen tussen ons ontstonden. Ikzelf had toen niet de energie om haar te blijven motiveren en ik besliste dan maar om als persoonlijke trainer te stoppen. Nu ik terug aan de betere hand ben, zie ik het opnieuw zitten om mijn trainerschap verder te zetten. 

 

Evolutie laatste weken:

Een 3-tal weken terug kon Nathalie bijna alle dagen lopen maar doordat haar looppatroon is aangepast kreeg ze last aan haar scheenbeen. Momenteel loopt ze 3x/week een 40 tal minuten en gisteren had ze voor het eerst een zeer goed gevoel. De irritatie aan het scheenbeen is bijna volledig weg, waarmee het genezingsproces bevestigd wordt.  De komende weken zullen we in overleg met Maarten (kiné) beslissen welke belasting Nathalie aankan.

Ze zal deze zomer dan ook alles in het teken van de marathon zetten en het pisteseizoen voor een groot deel overslaan. De eerste wedstrijden zullen gepland worden eind juli als alles goed verloopt.

 

 

Ik zal jullie de komende weken verder informeren ivm. Nathalie’s evolutie.

 

Mvg,

 

Kurt

 

 

 

 

Artikel 2

 

Op donderdag 7 mei organiseerde defensie  een workshop over stabiliteit in Duisburg. Aangezien dit een zeer interessant onderwerp is nam ik me een dagje verlof. Woensdag avond reed ik richting Leuven om op Nathalie haar studio te overnachten. ’s Morgens vertrokken Nathalie en ikzelf met de fiets richting Duisburg (15km). Het werd nog een lastige tocht want we hadden een felle tegenwind en de wegen in de regio Leuven zijn heuvelachtig. Na wat zoekwerk (want mijn routeplanner liet me in de steek) kwamen we mooi op tijd aan. Alle topsporters bij defensie waren aanwezig. Tijdens de uiteenzetting was het muisstil, iedereen luisterde zeer aandachtig naar Christophe en Titty (Bloso). Het werd een leerrijke en vermoeiende dag (theorie en praktijk). Om 16u15 reden we tevreden richting Leuven, en deze keer zeer ontspannen (meewind en een stralende zon). Nathalie had nog een looptraining op haar programma staan die ik met de fiets bijwoonde. Zo konden we nog eens samen op pad. Zoals altijd lette ik op haar loophouding en die zag er prima uit (veel stabieler en ook de voet afrol zag er goed uit). Nathalie heeft veel vorderingen gemaakt op looptechnisch vlak. Hopelijk kan ze de komende weken haar loopvolume opdrijven zodat we haar in het najaar opnieuw mogen zien schitteren.

 

Mvg,

 

Kurt  

16:17 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Wij duimen!

Gepost door: chris | 13-05-09

Wijze beslissing Kurt ! Hallo sportfanaten,
Ik ben zéér blij te vernemen dat alles weer op de juiste rails zit. Moedige beslissing Kurt, om het hier neer te pennen - chapeau!
Debora en ik hopen dat alles nu quasi perfect verloopt, zodat Berlijn voor ons allen (familie, supporters en vrienden) ons weer tot verbazing brengt om hetgeen ons klein en dappere meid aankan in deze harde sportwereld. SUCCES !!!!!!!
Dikke kus aan mijn moedige dochter

Gepost door: Philippe | 02-06-09

De commentaren zijn gesloten.