16-06-09

Verslag Kurt over Nathalie

Dit weekend waren Nathalie en ikzelf uitgenodigd op het wereldrecordfestival te Utrecht. Arjan (organisator) kon een aantal wereldtoppers aan de start krijgen zodat een wereldrecord niet uitgesloten was. Dibaba zegde op  het einde nog af waardoor het heel moeilijk was om een wereldrecord aanval te doen. Met Meselech Melkamu en Florence Kiplagat (wereldkampioene veldlopen 2009) stonden 2 toppers aan de start. Er waren 2 tempomaaksters voorzien maar eenmaal de wedstrijd aan de gang was kon Melkamu zich na 2km niet meer inhouden. Ze snelde in haar eentje naar 8’52 op 3000m en bleef eenzaam doorgaan. Ze eindigde in een prachtige tijd (29’53), wat de 2de beste tijd ooit is na het fenomenaal wereldrecord van de chinese.  Ook bij de mannen hebben we een mooie race gezien waarbij de winnaar een laatste ronde van 54” liep.

Tussen de wedstrijden door konden we geniet van wat spektakel wereldrecord tamboerijnspelen, wereldrecord langste kralenketting, Afrikaanse cultuur, enz. Via deze weg wil ik Arjan en alle medewerkers feliciteren met dit prachtige evenement. Sinds we naar Utrecht komen zijn de weersomstandigheden altijd ideaal geweest waardoor we bijna denken dat Utrecht is magisch heeft. We hebben er enorm van genoten en hopen dat de komende jaren deze wedstrijd blijft doorgaan (het liefst met Nathalie aan de start).

Het kriebelde bij Nathalie om mee te lopen want de Keniaanse en Ethiopische atletes herkenden Nathalie nog van 2 jaar terug waar ze 3de eindigde. Wel heeft Nathalie een lange duurloop in de prachtige bossen kunnen afwerken. Op een heel ontspannen manier liepen we samen 1u30 op een gevarieerd parcours. Tijdens de duurloop had Nathalie geen last aan haar scheenbeen, wel nog een beetje irritatie aan haar achillespees wat wijst op een verbetering van haar blessures. Deze week zal er opnieuw een extra looptraining ingelast worden zodat er bijna alle dagen zal gelopen worden. De intensiteit blijft echter heel miniem (loslopen, rustige duurlopen). De intensieve trainingen worden op de fiets of in het water afgewerkt.

 

11:09 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Oef Dit klinkt alvast weer positiever hé...laat ons duimen dat de miserie nu eens voorgoed voorbij is.

Gepost door: natalie | 16-06-09

blij Leuk om positieve signalen op te vangen, wij duimen alvast mee.

Gepost door: chris en evelien | 18-06-09

Fijn dat het het de blessures in de goede richting gaat. Hopelijk behoren die nu snel tot het verleden en kan je er weer vol tegenaan.

Gepost door: Herman | 21-06-09

De commentaren zijn gesloten.