26-06-09

Nieuws over Nathalie

Deze week kreeg Nathalie te horen dat de irritatie aan het scheenbeen komt van een verkorte kuitspier waardoor er geen sprake is van een scheenbeenvlies ontsteking. Doordat Nathalie steeds  op haar voorvoet liep is de kuitspier verkort, daarom hebben we ook haar looppatroon aangepast net zoals Haile Gebrselassie zijn loopstijl heeft aangepast i.f.v. de marathon.

Nathalie kreeg dan ook te horen dat ze verder mocht opbouwen. Deze week heeft ze niet gelopen maar vanaf volgende week zullen er 7 à 8 looptrainingen op het programma staan. Meestal 2 trainingen per dag verdeeld over 2 korte sessies zodat ze aan ongeveer 60 à 70km zal komen. Indien ze geen last meer heeft aan de achillespees ziet het ernaar uit dat ze tegen september-oktober opnieuw aan wedstrijden zal kunnen deelnemen. Een marathon lopen zal moeilijk worden maar je weet nooit hoe snel het lichaam hersteld.

Ook nog deze week stond er een lichaamsscreening op haar programma waaruit bleek dat de problematiek van osteoporose de goede kant uit gaat. Enkel de rug blijft nog een probleem te zijn maar gaat ook de goede richting uit.

17:44 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-06-09

Nieuws over Nathalie

In een lange periode van blessures blijft Nathalie gesteund worden. Een mooi voorbeeld is de recente ondersteuning van SPONSER  (voedingssupplementen) en de Provincie Oost-Vlaanderen

sponser_logo_sport_food

Oost-Vlaanderen

 
.


In het zwembad Puyenbroeck mag Nathalie gebruik maken van een gereserveerde baan waardoor ze haar aquajogtrainingen volledig gefocust kan uitvoeren zonder te moeten uitwijken of stoppen tijdens de training. Mentaal geeft dit een extra stimulans want nu gaat ze met volle moed naar het zwembad. In Merelbeke is dit meestal tegen haar zin want het is daar steeds druk waardoor ze regelmatig een stamp krijgt.

Deze week heeft Nathalie dezelfde omvang gelopen als vorige week. De conditie gaat de goede kant uit enkel de kwaaltjes blijven nog aanwezig. Lichte irritatie aan het scheenbeen en de achillespees. Na overleg met Maarten (kiné Leuven) zal Nathalie volgende week een loopvrije week inlassen om het scheenbeen en de achillespees te laten herstellen van de voorbije weken. Het genezingsproces moet normaal zo versneld worden want tijdens het sporten verstevig je uw botten en indien je na een aantal prikkels de pezen niet belast zullen ze in eerste instantie verder herstellen.

Volgende week zullen er dus vele alternatieve trainingen op het programma staan. Hopelijk is het mooi weer zodat het fietsen buiten kan gebeuren wat toch wel leuker is dan op de rollen.

dyn002_original_317_475_pjpeg_2522646_ddc77b47ed483b667d43b0092e02f058

19:11 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-09

Verslag Kurt over Nathalie

Dit weekend waren Nathalie en ikzelf uitgenodigd op het wereldrecordfestival te Utrecht. Arjan (organisator) kon een aantal wereldtoppers aan de start krijgen zodat een wereldrecord niet uitgesloten was. Dibaba zegde op  het einde nog af waardoor het heel moeilijk was om een wereldrecord aanval te doen. Met Meselech Melkamu en Florence Kiplagat (wereldkampioene veldlopen 2009) stonden 2 toppers aan de start. Er waren 2 tempomaaksters voorzien maar eenmaal de wedstrijd aan de gang was kon Melkamu zich na 2km niet meer inhouden. Ze snelde in haar eentje naar 8’52 op 3000m en bleef eenzaam doorgaan. Ze eindigde in een prachtige tijd (29’53), wat de 2de beste tijd ooit is na het fenomenaal wereldrecord van de chinese.  Ook bij de mannen hebben we een mooie race gezien waarbij de winnaar een laatste ronde van 54” liep.

Tussen de wedstrijden door konden we geniet van wat spektakel wereldrecord tamboerijnspelen, wereldrecord langste kralenketting, Afrikaanse cultuur, enz. Via deze weg wil ik Arjan en alle medewerkers feliciteren met dit prachtige evenement. Sinds we naar Utrecht komen zijn de weersomstandigheden altijd ideaal geweest waardoor we bijna denken dat Utrecht is magisch heeft. We hebben er enorm van genoten en hopen dat de komende jaren deze wedstrijd blijft doorgaan (het liefst met Nathalie aan de start).

Het kriebelde bij Nathalie om mee te lopen want de Keniaanse en Ethiopische atletes herkenden Nathalie nog van 2 jaar terug waar ze 3de eindigde. Wel heeft Nathalie een lange duurloop in de prachtige bossen kunnen afwerken. Op een heel ontspannen manier liepen we samen 1u30 op een gevarieerd parcours. Tijdens de duurloop had Nathalie geen last aan haar scheenbeen, wel nog een beetje irritatie aan haar achillespees wat wijst op een verbetering van haar blessures. Deze week zal er opnieuw een extra looptraining ingelast worden zodat er bijna alle dagen zal gelopen worden. De intensiteit blijft echter heel miniem (loslopen, rustige duurlopen). De intensieve trainingen worden op de fiets of in het water afgewerkt.

 

11:09 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-06-09

Verslag Kurt over Nathalie

ste Bloggers,

 

Nathalie ondervindt nog steeds hinder van haar scheenbeen. De looptrainingen worden stelselmatig vermeerderd maar dan wel in samenspraak met Maarten (kiné). De blessure verergerd niet na haar looptrainingen. Wel probeer ik de trainingen per dag op te splitsen in 2 kleine trainingssessies zodat de belasting niet zo groot is. Momenteel loopt Nathalie 5x/week en dat lukt vrij aardig.

Vorige week is ze nog langs geweest bij de podoloog, die haar steunzolen aangepast heeft. Normaal zou de scheenbeenirritatie tegen volgende week opgelost moeten zijn zodat de trainingsopbouw eindelijk gestart kan worden. 

Dit weekend gaan we samen naar Utrecht waar Nathalie 2 jaar terug haar persoonlijk record liep op de 10000m. Deze wedstrijd stond op onze planning maar door de blessures kan Nathalie jammer genoeg niet deelnemen. Er wordt een poging gedaan om een wereldrecord neer te zetten (zie site). www.wrfestival.nl

Ondertussen heeft Nathalie  een sponsor bij nl. SPONSER. Je kan de producten terugvinden op de site http://www.sva-center.be/sponser-belux/nederlands/index.html . Het is een Zwitsers product die hoog aangeschreven staat en samenwerkt met de Universiteit. Nathalie heeft de sportdrank reeds uitgetest en deze gaf heel goede resultaten. De smaak is zeer fris en geeft geen plakkerig gevoel wat bij de meeste sportdranken wel het geval is.

 

Ik houd jullie in de loop van volgende week  verder op de hoogte (trainingen en voedingssupplementen). Tot dan.

17:30 Gepost door Nathalie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |